Jablečný koláč s pudinkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 432 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 19 g
- Sodík 104 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 45.6 mg
- Draslík 288 mg
- Vláknina 8027.3 mg
- Vitamín A 8027.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupaná jablka nahrubo nastrouháme nebo nakrájíme na plátky. Smícháme je s cukrem a pudinkovými prášky - nevaříme, jen vsypeme prášek do jablek a promícháme.
-
2
Z mouky, másla, mléka a prášku do pečiva vypracujeme těsto, rozdělíme na dva díly a z každého vyválíme plát.
-
3
Jeden plát těsta přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a rozprostřeme na něj náplň. Přikryjeme druhým plátem.
-
4
Povrch koláče potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut.