Jablečný koláč s pudinkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 1500 g Jablka
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 432 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 104 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 45.6 mg
  • Draslík 288 mg
  • Vláknina 8027.3 mg
  • Vitamín A 8027.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaná jablka nahrubo nastrouháme nebo nakrájíme na plátky. Smícháme je s cukrem a pudinkovými prášky - nevaříme, jen vsypeme prášek do jablek a promícháme.

  • 2

    Z mouky, másla, mléka a prášku do pečiva vypracujeme těsto, rozdělíme na dva díly a z každého vyválíme plát.

  • 3

    Jeden plát těsta přeneseme na plech vyložený pečicím papírem a rozprostřeme na něj náplň. Přikryjeme druhým plátem.

  • 4

    Povrch koláče potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut.

Komentáře k receptu