Chlebíček z mramorového těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 230 g Máslo čerstvé
  • 260 g Cukr krupice
  • 500 g Mouka polohrubá
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 165 ml Mléko plnotučné
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Kakaový prášek Bio
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 869 kcal
  • Sacharidy 113 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 117 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 111 g
  • Cholesterol 216.3 mg
  • Draslík 346.1 mg
  • Vláknina 6403.5 mg
  • Vitamín A 6403.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 217.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chlebíčkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, těsto budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.

  • 2

    V míse šlehačem ušleháme změklé máslo s cukrem do pěny, přimícháme vanilku, postupně vejce a utřeme dohladka. Do směsi postupně vsypeme mouku smíchanou s kypřicím práškem a solí. Vymícháme hladké těsto.

  • 3

    Dvě třetiny těsta vlijeme do formy, do zbylé třetiny vmícháme mléko a kakao. Těsto nalijeme na světlé těsto do formy. Vidličkou opatrně zakroužíme v těstě, aby se lehce promísilo tmavé těsto se světlým. Povrch těsta uhladíme, chlebíček vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 65 minut. Zda je chlebíček upečený, zjistíme vpíchnutím špejle. Nelepí-li se, je těsto upečené.

  • 4

    Po upečení necháme chlebíček zchladnout asi 5 minut, poté vyklopíme z formy a necháme na mřížce vychladnout.

Komentáře k receptu