Marinovaný pstruh s koprovou remuládou

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Dijónská hořčice
  • 350 g Hrášek
  • 120 g Olej řepkový
  • 100 ml Vývar zeleninový
  • 150 ml Ocet
  • 1 kávová lžička Olej olivový
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Kapary
  • 1 kávová lžička Citrónová šťáva
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Makrela obecná
  • 1 ks Cibule červená
  • 5 ks Máta
  • 1 ks Kari
  • 2 ks žloutek
  • 1 polévková lžíce Kopr
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 645 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 121 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 120.5 mg
  • Draslík 140.9 mg
  • Vláknina 4102 mg
  • Vitamín A 4102 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ryby nakrájíme na filety.

  • 2

    Cibuli nakrájíme na drobno.

  • 3

    Ocet smícháme se lžičkou soli, cukrem a hořčicí. Mícháme až se cukr rozpustí a přidáme hořčicí.

  • 4

    Touto remuládou potřeme ryby a necháme 5 dní marinovat v nádobě s víčkem.

  • 5

    Nyní si připravíme koprovou remuládu: všechny ingredience musí být vychlazené. Do mixéru dáme žloutky, šťávu z poloviny citronu, lžičku soli, kari koření, kapary a rozmixujeme. Za stálého mixování postupně přiléváme řepkový olej. Propasírujeme přes husté sítko. Nakonec přidáme nasekaný kopr.

  • 6

    Nakonec si připravíme hráškové pyré: rozmražený hrášek rozmixujeme se lžičkou citronové šťávy, vývarem a olivovým olejem. Osolíme. Propasírujeme přes jemné sítko a necháme v lednici ztuhnout.

  • 7

    Rybu vyjmeme z remulády a omyjeme. Krátce ji osmahneme.

  • 8

    Podáváme s hráškovým pyré potřené remuládou z kopru.

Komentáře k receptu