Jarní teplý chřestový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 25 g Salát Polníček
  • 25 g Baby špenát
  • 500 g Chřest zelený
  • 500 ml Voda pitná
  • 100 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule lahůdková
  • 8 ks Mozzarella
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Ocet
  • 1 polévková lžíce Kopr
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 372 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 55 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 802.7 mg
  • Vláknina 9731.5 mg
  • Vitamín A 9731.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve vydrhneme kartáčkem a dobře omyjeme nové menší brambory. Uvaříme je v osolené vodě i se slupkou. Vaříme je přibližně 10 -15 minut.

  • 2

    Připravíme si zálivku do sklenice s uzávěrem: očištěnou jarní cibulku pokrájíme hodně nadrobno. Stroužek česneku utřeme se špetkou soli. Do sklenice nalijeme olivový olej, bílý vinný ocet, přidáme ostrou hořčici, špetku cukru, utřený česnek a cibulku. Sklenici uzavřeme a směs důkladně protřepeme.

  • 3

    Omyjeme drobné lístky baby špenátu, salátu polníčku a kopru. Vodu setřepeme a nechámeje okapat. Zelený chřest omyjeme, spodní dřevnaté části odřízneme. V hrnci se sítem přivedeme vodu k varu a chřest povaříme v páře pod poklicí. Vaříme ho podle tloušťky výhonků 4 - 7 minut.

  • 4

    Scezené uvařené brambory (horké) rozkrájíme na poloviny a dáme do mísy. Přidáme k nim chřest, salát, špenát, kopr a malé kuličky Mozzarelly. Vše přelejeme zálivkou, zlehka promícháme a hned, ještě teplé, podáváme.

Komentáře k receptu