Kaldoun s játrovými knedlíčky
Suroviny
- 100 g Cibule
- 50 g Máslo čerstvé
- 15 g Petržel - nať
- 300 g Zelenina kořenová
- 7 g Muškátový oříšek
- 400 g Játra drůbeží
- 200 g Chléb toastový
- 500 g Kachní drůbky
- 20 g Mouka pšeničná hladká
- 10 g Majoránka
- 7 g Pepř černý mletý
- 7 g Sůl
- 500 ml Vývar drůbeží
- 200 ml Smetana
- 0.5 kávová lžička Kmín mletý
- 2 ks Bobkový list
- 1 ks žloutek
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 820 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 32 g
- Sodík 939 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 424.4 mg
- Vláknina 9619.3 mg
- Vitamín A 9619.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 46.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle osmažíme kmín, pokrájenou kořenovou zeleninu a cibuli. Přidáme mouku, bobkové listy a droby (strdce, žaludky...) nakrájené na kousky.
-
2
Zalijeme vývarem a vaříme 25 minut.
-
3
Nakonec zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem.
-
4
Játra a chléb rozmixujeme, přidáme prolisovaný česnek, žloutek a majoránku. Osolíme a opepříme. Necháme 15 minut stát, aby směs zhoustla.
-
5
Vaříme v polévce nebo v osolené vodě.