Kaldoun s játrovými knedlíčky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 15 g Petržel - nať
  • 300 g Zelenina kořenová
  • 7 g Muškátový oříšek
  • 400 g Játra drůbeží
  • 200 g Chléb toastový
  • 500 g Kachní drůbky
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 10 g Majoránka
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 7 g Sůl
  • 500 ml Vývar drůbeží
  • 200 ml Smetana
  • 0.5 kávová lžička Kmín mletý
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks žloutek
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 820 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 939 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 424.4 mg
  • Vláknina 9619.3 mg
  • Vitamín A 9619.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 46.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle osmažíme kmín, pokrájenou kořenovou zeleninu a cibuli. Přidáme mouku, bobkové listy a droby (strdce, žaludky...) nakrájené na kousky.

  • 2

    Zalijeme vývarem a vaříme 25 minut.

  • 3

    Nakonec zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem.

  • 4

    Játra a chléb rozmixujeme, přidáme prolisovaný česnek, žloutek a majoránku. Osolíme a opepříme. Necháme 15 minut stát, aby směs zhoustla.

  • 5

    Vaříme v polévce nebo v osolené vodě.

Komentáře k receptu