Křupavý bramborák s cuketou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 600 g Cuketa
  • 110 g Strouhanka
  • 50 ml Olej slunečnicový
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 7 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 326 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 81.8 mg
  • Draslík 1377.7 mg
  • Vláknina 14159 mg
  • Vitamín A 14159 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.6 mg
  • Vitamín E 7.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a oloupané brambory nastrouháme do misky na hrubším struhadle. Cukety omyjeme, rozpůlíme, lžičkou vydlabeme případná semínka. Pak cuketu oloupeme a nastrouháme nahrubo k bramborám. Očištěné stroužky česneku propasírujeme. Brambory s cuketou osolíme a promícháme. Po chvilce slijeme přebytečnou tekutinu, k směsi přidáme česnek, drcený kmín, pepř, majoránku, vejce a strouhanku. Vše důkladně promícháme, těsto by mělo být hustší.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej, vždy nabereme plnou naběračku těsta, které dáme na střed pánve a vařečkou ho rozetřeme. Placky by měly být tenké, maximálně do 1cm. Smažíme je z obou stran do zlatohněda, přibližně po 2-3 minutách z každé strany. Usmažené placky jsou křupavé, hned je podáváme, protože tak jsou nejchutnější.

Komentáře k receptu