Nadýchané cuketové řízečky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 300 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 6 g
- Sodík 75 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 184 mg
- Draslík 541.5 mg
- Vláknina 7082.5 mg
- Vitamín A 7082.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené mladé cuketky nakrájíme podélně na plátky 1 cm silné. Osolíme je a odložíme na 10-15 minut. Když pustí vodu osušíme je papírovou utěrkou.
-
2
Připravíme si sněhové těstíčko: čerstvá vejce rozklepneme a oddělíme zvlášť žloutky a bílky. Polohrubou a hladkou mouku se solí a pepřem prosejeme do mísy. Za stálého míchání přidáme žloutky, přiléváme olej a postupně vlažnou vodu (2-4 lžíce), až vznikne hladké a husté těstíčko (jako na palačinky). Můžeme ho umixovat ponorným mixérem, tak bude krásně hladké. Po 10 minutách z bílků vyšleháme pevný sníh a zlehka ho zapracujeme do těstíčka.
-
3
Ve větší pánvi si rozpálíme olej s máslem. Plátky cuketek ponoříme do těstíčka a hned do omastku. Řízečky smažíme dozlatova z každé strany přibližně 2-3 minuty. Osmažené poklademe na papírovou utěrku a po chvilce je podáváme hned horké.