Dýňový hamburger
Suroviny
- 300 g Dýně
- 7 g Sůl
- 7 g Pepř černý mletý
- 5 g Chilli koření mleté
- 5 g Kmín drcený
- 200 g Čedar
- 200 g Strouhanka
- 30 g Salát hlávkový
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Žemle tuková
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Koriandr
- 2 polévková lžíce Majonéza
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 784 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 23 g
- Sodík 110 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 708.6 mg
- Vláknina 3633.7 mg
- Vitamín A 3633.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.8 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou, na kostky nakrájenou dýni uvaříme doměkka.
-
2
Rozmixujeme, osolíme, opepříme a dochutíme olejem.
-
3
Cibuli osmažíme na troše oleje, přidáme prolisovaný česnek, chilli koření, kmín a koriandr.
-
4
Odstavíme z ohně a přidáme čedar, dýňové pyré a strouhanku, až je směs trochu méně horká, přidáme i vejce.
-
5
Z této směsi tvoříme karbanátky, které osmažíme na teflonové pánvi z obou stran.
-
6
Housky rozkrojíme, na spodní stranu dáme majonézu a list hlávkového salátu, na to dýňový karbanátek a přiklopíme horní částí housky.