Šlehačková roláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Cukr moučkový
  • 500 ml Smetana ke šlehání
  • 3 kávová lžička Kakao holandské
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 299 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 51 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 153.3 mg
  • Draslík 48.8 mg
  • Vláknina 15.8 mg
  • Vitamín A 15.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z bílků ušleháme pevný sníh. Po jednom přidáváme žloutky, dále cukr, vanilkový cukr, kakao a mouku.

  • 2

    Těsto rozprostřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.

  • 3

    Po upečení těsto i s papírem stočíme do rolády a necháme vychladnout.

  • 4

    Po vychladnutí roládu rozbalíme a papír odstraníme. Roládu naplníme ušlehanou smetanou a znovu zarolujeme. Necháme vychladit.

Komentáře k receptu