Játrová paštika s meruňkami

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Játra drůbeží
  • 7 g Sůl
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 90 g Máslo čerstvé
  • 250 g Meruňky
  • 50 g Cukr krupice
  • 0.333333 ks Vanilkový lusk
  • 1 ks Citrony
  • 3 plátek Želatina plátková
  • 3 cl Víno portské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 301 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 75 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 27 mg
  • Draslík 158.8 mg
  • Vláknina 2350 mg
  • Vitamín A 2350 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 40.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra očistíme a rozmixujeme.

  • 2

    Přidáme sůl, pepř, máslo a portské a znovu rozmixujeme. Dáme do pečící nádoby. Tuto pečící nádobu postavíme do větší nádoby a nalijeme vodu, aby sahala do výšky 2/3 malé nádoby. Pečeme na 60 °C asi 35 minut.

  • 3

    Meruňky nakrájíme na kostičky.

  • 4

    Želatinu necháme nabobtnat.

  • 5

    Třetinu meruněk rozvaříme s trochou vody. Dosladíme a přidáme želatinu.

  • 6

    Rozetřeme to po upečené paštice a necháme ztuhnout.

  • 7

    Ze zbylých meruněk si připravíme čatní: 50 ml vody smícháme s 50 g cukru a spolu s vanilkovým luskem svaříme na polovinu. Necháme vychladnout a poté přimícháme zbylé meruňky. Dochutíme citronovou šťávou.

  • 8

    Paštiku podáváme s bagetkou a meruňkovým čatní.

Komentáře k receptu