Pórkový krém s pečeným česnekem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 485 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1325 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 37.5 mg
- Draslík 972.3 mg
- Vláknina 15204 mg
- Vitamín A 15204 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.9 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek rozebereme na stroužky, neloupeme a pečeme 15 minut v troubě na 200 °C zakápnuté olivovým olejem. Loupeme je až po vychladnutí.
-
2
4 kusy jarní cibulky nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka a společně s tymiánem osmahneme na oleji.
-
3
Až je pórek změklý, přidáme vývar a dvě brambory nakrájené na kostičky. Osolíme, opepříme a vaříme 20 minut doměkka.
-
4
Klobásu nakrájíme na kostičky nebo na kolečka a osmahneme na pánvi.
-
5
Poslední bramboru nakrájíme na tenké plátky a ty osmažíme nasucho v pánvi.
-
6
Do polévky přidáme česnek a rozmixujeme dohladka. Podáváme ozdobené klobásou a osmaženými bramborovými lupínky.