Ořechová polenta se šalotkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 408 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 13 g
- Sodík 152 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 5.7 mg
- Draslík 459.3 mg
- Vláknina 1116.7 mg
- Vitamín A 1116.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotky podle velikosti rozpůlíme nebo nakrájíme na čtvrtiny a osmažíme na 2 lžících olivového oleje. Přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Zalijeme portským vínem a vaříme 1,5 hodiny doměkka.
-
2
500 ml horké vody se solí přivedeme k varu, snížíme teplotu a za stálého míchání vsypeme polentu. Vaříme asi 5 minut. Vmícháme sýr a strouhané ořechy.
-
3
Polentu rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a necháme ztuhnout.
-
4
Nakrájíme ji na kolečka nebo čtverečky a opečeme na zbylém olivovém oleji.
-
5
Podáváme s šalotkami.