Čokoládový koláč s polevou

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 500 g Mouka polohrubá
  • 250 g Cukr krupice
  • 250 g Horká čokoláda
  • 30 g Čokoláda bílá
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 125 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Kakao
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 405 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 26 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 47.1 mg
  • Draslík 206.7 mg
  • Vláknina 3554 mg
  • Vitamín A 3554 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, z bílků ušleháme sníh. Přidáme kakao. Mouku smícháme s práškem do pečiva a střídavě zapracováváme do pěny s mlékem a olejem. Nakonec vmícháme sníh z bílků.

  • 2

    Pečeme ve formě vyložené pečicím papírem 35 minut na 180 °C.

  • 3

    Tmavou čokoládu rozpustíme s máslem.

  • 4

    Bílou čokoládu rozpustíme.

  • 5

    Hotový koláč přelijeme po celé ploše hořkou čokoládou a bílou čokoládou vytvarujeme tenké proužky přes hnědou čokoládu. Špejlí jedeme po polevě, abychom vytvořili zajímavé mramorování.

Komentáře k receptu