Houbové kuřátko

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Pečivo pšeničné jemné tukové
  • 30 g Petržel - nať
  • 1200 g Kuře
  • 400 g Hříbky čerstvé
  • 750 g Dýně Hokkaidó
  • 100 g Mléko plnotučné
  • 10 g Pepř černý mletý
  • 60 g Slanina anglická
  • 10 g Sůl
  • 100 ml Víno bílé
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1033 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 403 mg
  • Bílkoviny 81 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 286.3 mg
  • Draslík 1225.6 mg
  • Vláknina 11896.5 mg
  • Vitamín A 11896.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 41.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pečivo nakrájíme na kostičky a zalijeme horkým mlékem.

  • 2

    Jednu čtvrtinu hub nakrájíme nahrubo, zbytek na jemno.

  • 3

    Slaninu nakrájíme na kostičky.

  • 4

    Cibuli a česnek nakrájíme na jemno.

  • 5

    Z citronu nastrouháme kůru.

  • 6

    Petrželku nasekáme nadrobno.

  • 7

    V pánvi opékáme na oleji slaninu, česnek a jednu cibuli. Po chvíli přidáme i houby nakrájené nahrubo.

  • 8

    Vejce, polovinu nasekané petrželky a citronovou kůru smícháme a přidáme k pečivu. Nakonec vmícháme i slaninovou směs.

  • 9

    Touto nádivkou naplníme kuře, které jsme osolili a opepřili (i zevnitř). Svážeme nohy a pečeme 1,5 hod - podléváme.

  • 10

    Dvacet minut před koncem přidáme ke kuřeti na měsíčky nakrájenou dýni.

  • 11

    Osm minut před koncem pečení kuřete přidáme zbytek žampionů.

  • 12

    Druhou cibuli zpěníme na oleji, přidáme víno a zredukujeme do poloviny objemu. Přidáme vývar, zakysanou smetanu a škrob rozmíchaný v trošce vody. Povaříme do námi zvolené hustoty.

Komentáře k receptu