Pikantní rybí polévka s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1653 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 137 g
- Sodík 1104 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 20.9 mg
- Draslík 1211.3 mg
- Vláknina 13768 mg
- Vitamín A 13768 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
1) Šalotku a česnek nakrájíme najemno a orestujeme na oleji.
-
2
2) Přidáme artyčoky.
-
3
3) Limetku nakrájíme na čtvrtiny a přídáme ji k artyčokům. Osolíme, opepříme.
-
4
4) Podlijeme polovinou vína. Přidáme cukr a podusíme 5 minut.
-
5
5) Všechnu zeleninu kromě rajčat pokrájíme a přidáme ji do hrnce.
-
6
6) Nalijeme zbytek vína. Prohřejeme.
-
7
7) Přidáme tymián, brambory, bobkový list a vaříme 20 minut.
-
8
8) Filé a lososa nakrájíme na kousky povaříme v polévce 5 minut.
-
9
9) Nakonec přidáme rajčata, slávky a artyčoky.