Brambory s bylinkovými kotletami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1703 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 150 g
- Sodík 117 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 84 mg
- Draslík 1978.3 mg
- Vláknina 13455 mg
- Vitamín A 13455 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
1) Brambory nakrájíme na poloviny až čtvrtiny a přimícháme k nim polovinu šalvěje, šalotku na měsíčky, přepůlenou palici česneku, pepř a sůl. Zakápneme olejem a promícháme.
-
2
2) Pečeme na 180 °C na plechu vyloženém pečícím papírem 40 minut.
-
3
3) Bazalku, petrželku a šalvěj nasekáme najemno a smícháme se změklým másle. Osolíme a opepříme.
-
4
4) V kotletách nařízneme kapsu, kterou naplníme bylinkovým máslem, zpevníme párátkem a zprudka opečeme na oleji 2 minuty z každé strany. Poté je posypeme sezamem, dáme k bramborám a ještě 7 minut zapečeme.
-
5
5) Zakysanou smetanu smícháme se třemi stroužky drceného česneku a osolíme. Podáváme jako dip.