Brambory s bylinkovými kotletami

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 g Zakysaná smetana
  • 0.5 ks Šalvěj
  • 4 ks Šalotka
  • 1 ks Olej olivový
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 ks Bazalka
  • 1 ks Petržel - nať
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 kg Brambory
  • 1 polévková lžíce Sezam - semena
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1703 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 150 g
  • Sodík 117 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 84 mg
  • Draslík 1978.3 mg
  • Vláknina 13455 mg
  • Vitamín A 13455 mg
  • Vitamín B6 2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    1) Brambory nakrájíme na poloviny až čtvrtiny a přimícháme k nim polovinu šalvěje, šalotku na měsíčky, přepůlenou palici česneku, pepř a sůl. Zakápneme olejem a promícháme.

  • 2

    2) Pečeme na 180 °C na plechu vyloženém pečícím papírem 40 minut.

  • 3

    3) Bazalku, petrželku a šalvěj nasekáme najemno a smícháme se změklým másle. Osolíme a opepříme.

  • 4

    4) V kotletách nařízneme kapsu, kterou naplníme bylinkovým máslem, zpevníme párátkem a zprudka opečeme na oleji 2 minuty z každé strany. Poté je posypeme sezamem, dáme k bramborám a ještě 7 minut zapečeme.

  • 5

    5) Zakysanou smetanu smícháme se třemi stroužky drceného česneku a osolíme. Podáváme jako dip.

Komentáře k receptu