Jehněčí kolínko

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 165 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Víno červené
  • 2 ks Jehněčí koleno
  • 4 ks Mrkev
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Petržel kudrnka
  • 4 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Olej rostlinný
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Rajčatový protlak
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 4783 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 509 g
  • Sodík 50 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 12.7 mg
  • Draslík 544.2 mg
  • Vláknina 6166 mg
  • Vitamín A 6166 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 46.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    1) Jehněčí kolínka očistíme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Zprudka je opečeme ze všech stran a dáme do pekáče.

  • 2

    2) Zeleninu nakrájíme na kostičky a opečeme ji ve výpeku z jehněčích kolínek. Poté přidáme protlak a dáme do pekáče ke kolínkům, kde ještě zalijeme červeným vínem.

  • 3

    3) Přidáme svazek bylinek, přiklopíme a pečeme asi 2 hodiny na 160 °C.

  • 4

    4) Poté maso vyndáme, slijeme přebytečnou tekutinu z pekáče a povaříme ji do požadované hustoty. Ke kořenové zelenině přidáme máslo.

  • 5

    5) Jehněčí kolínka podáváme s kořenovou zeleninou, přelité zredukovanou šťávou s jakkoli upraveným bramborem.

Komentáře k receptu