Jehněčí kolínko
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
- 500 ml Víno červené
- 2 ks Jehněčí koleno
- 4 ks Mrkev
- 3 ks Cibule
- 2 ks Petržel kudrnka
- 4 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Sůl
- 1 ks Pepř černý mletý
- 1 ks Olej rostlinný
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 2 polévková lžíce Rajčatový protlak
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 4783 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 509 g
- Sodík 50 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 12.7 mg
- Draslík 544.2 mg
- Vláknina 6166 mg
- Vitamín A 6166 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.4 mg
- Vitamín E 46.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
1) Jehněčí kolínka očistíme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Zprudka je opečeme ze všech stran a dáme do pekáče.
-
2
2) Zeleninu nakrájíme na kostičky a opečeme ji ve výpeku z jehněčích kolínek. Poté přidáme protlak a dáme do pekáče ke kolínkům, kde ještě zalijeme červeným vínem.
-
3
3) Přidáme svazek bylinek, přiklopíme a pečeme asi 2 hodiny na 160 °C.
-
4
4) Poté maso vyndáme, slijeme přebytečnou tekutinu z pekáče a povaříme ji do požadované hustoty. Ke kořenové zelenině přidáme máslo.
-
5
5) Jehněčí kolínka podáváme s kořenovou zeleninou, přelité zredukovanou šťávou s jakkoli upraveným bramborem.