Čedarový dip
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 4 g
- Sodík 41 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 126.4 mg
- Draslík 38.9 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
1) Čedar nastrouháme.
-
2
2) Vyšleháme mléko s vejci, zašleháme hořčici a polovinu čedaru. Dáme vařit.
-
3
3) Škrob smícháme s vodou. Až čedarová směs začne pobublávat, přidáme ho k ní.
-
4
4) Pomalu přidáme zbytek sýra a povaříme 10 minut.
-
5
5) Osolíme, opepříme.
-
6
6) Podáváme horké k chipsům nebo zeleninovým lupínkům.