Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 272 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 19 g
- Sodík 7 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 121.1 mg
- Draslík 13 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
1) Z vanilkového lusku vyjmeme semínka a ty pak přidáme ke žloutkům. Společně šleháme 10 minut do pěny.
-
2
2) Namočíme želatinu do vody.
-
3
3) Cukr svaříme se 150 ml vody, když začne bublat (110 °C), zašleháme do žloutkové pěny - máme nejvyšší otáčky, aby se žloutky nesrazily.
-
4
4) Přidáme želatinu, vše dáme do velké mísy s vodou a ledem a za stálého šlehání snížíme na teplotu 20 °C.
-
5
5) Smetanu vyšleháme do polotuha, přidáme mascarpone a celé to vmícháme do žloutkové směsi. Naplníme formičky na muffiny a dáme do mražáku.
-
6
6) Jahody vyšleháme s moučkovým cukrem.
-
7
7) Zmrzlinu podáváme s kopečkem šlehačky přelité jahodovou omáčkou.