Notice: Undefined variable: category_path in /var/www/clients/client0/web2/web/catalog/controller/product/recipe.php on line 342Warning: implode(): Invalid arguments passed in /var/www/clients/client0/web2/web/catalog/controller/product/recipe.php on line 342 Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone | Receptarium.cz

Domácí vanilková zmrzlina s mascarpone

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 272 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 121.1 mg
  • Draslík 13 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    1) Z vanilkového lusku vyjmeme semínka a ty pak přidáme ke žloutkům. Společně šleháme 10 minut do pěny.

  • 2

    2) Namočíme želatinu do vody.

  • 3

    3) Cukr svaříme se 150 ml vody, když začne bublat (110 °C), zašleháme do žloutkové pěny - máme nejvyšší otáčky, aby se žloutky nesrazily.

  • 4

    4) Přidáme želatinu, vše dáme do velké mísy s vodou a ledem a za stálého šlehání snížíme na teplotu 20 °C.

  • 5

    5) Smetanu vyšleháme do polotuha, přidáme mascarpone a celé to vmícháme do žloutkové směsi. Naplníme formičky na muffiny a dáme do mražáku.

  • 6

    6) Jahody vyšleháme s moučkovým cukrem.

  • 7

    7) Zmrzlinu podáváme s kopečkem šlehačky přelité jahodovou omáčkou.

Komentáře k receptu