Banánové toasty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Chléb toastový
  • 45 g Cukr krupice
  • 220 g Jahody zahradní
  • 60 g Cukr moučka
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 2 ks Banány
  • 3.5 dl Mléko plnotučné
  • 6 polévková lžíce Sirup javorový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 620 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 646 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 96 g
  • Cholesterol 110.1 mg
  • Draslík 623.9 mg
  • Vláknina 15320 mg
  • Vitamín A 15320 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nekrájený toastový chléb nakrájíme na silnější plátky, rozložíme na utěrku, necháme oschnout. Mléko necháme změknout. Banány a jahody nakrájíme na plátky.

  • 2

    V míse rozšleháme mléko s cukrem, vanilkovým cukrem a rozšlehanými vejci.

  • 3

    Do směsi namáčíme nakrájený toastový chléb. Poté naskládáme kolmo do mísy.

  • 4

    Máslo rozdělíme na porce, a postupně na nich smažíme toastový chléb.

  • 5

    Usmažené plátky chleba podáváme s plátky jahod a banánů, které zakapeme javorovým sirupem. Posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu