Piškotový dort se zdobením a ozdobou z jedlého papíru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 192 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 5 g
- Sodík 15 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 4.8 mg
- Draslík 42.5 mg
- Vláknina 2654.7 mg
- Vitamín A 2654.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve oddělíme bílky od žloutků a z bílků vyšleháme sníh.
-
3
Žloutky, cukr a 2 lžíce vody ušleháme a pomalu přidáváme mouku s kypícím práškem. Nakonec přidáme i sníh.
-
5
Těsto nalijeme do vymazané a moukou vysypané formy.
-
7
Pečeme zhruba 15 minut na 180° dokud na povrchu nezezlátne.
-
9
Korpus rozdělíme vodorovně na dva pláty a namažeme džemem.
-
11
Připravíme si čokoládový krém. 2dcl mléka s cukrem ohřejeme, přidáme pudinkový prášek a uvaříme pudink. Necháme vychladnout (jen musíme hlídat, aby se nevytvořil škraloup). Do vlažného pudinku přidáme osminku másla a dobře promícháme.
-
13
Po vychladnutí natíráme na dort.
-
15
Připravíme si trubičky, které nerovnoměrně rozlomíme na poloviny.
-
17
Trubičky skládáme podél dortu. Kde nebudou držet, pomůžeme si krémem a nakonec je převážeme stuhou.
-
19
Připravíme si jedlý papír, který potřeme z vrchu i zespodu lepidlem. Opatrně naneseme. Abychom zakryli okraje, použijeme lentilky.