Koláček s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 125 g Cukr krupice
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka polohrubá
  • 5 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 5 ks Jablka
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Cukr krystal
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 468 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 28.2 mg
  • Draslík 216.8 mg
  • Vláknina 8849.3 mg
  • Vitamín A 8849.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr a změklé máslo utřeme do pěny. Přidáme žloutky, citronovou šťávu a ještě chvíli třeme. Potom vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec zlehka přimícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 2

    Těsto vložíme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané remosky. Povrch poklademe oloupanými, jádřinců zbavenými a na silnější plátky nakrájenými jablky. Posypeme krystalovým cukrem a upečeme.

Komentáře k receptu