Portobello na bílém víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 120 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 10 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 42.9 mg
- Vláknina 168 mg
- Vitamín A 168 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nožičky hub odkrojíme a vnitřní část kloboučků vydlabeme lžičkou. Do kloboučků potom ostrým nožem nařízneme několik malých otvorů, do kterých seshora vložíme tenké plátky oloupaného česneku.
-
2
Připravené houby restujeme na pánvi na rozpáleném oleji asi 2 minuty z každé strany.
-
3
Potom podlijeme vínem a dusíme pod pokličkou 1 minutu.
-
4
Nakonec houby posypeme nasekanou petrželkou, osolíme, opepříme a ještě jednou na pánvi obrátíme.
-
5
Portobello při podávání přelijeme zbylým olejem z pánve.