Kapr na šalvěji a slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kapr obecný
  • 100 g Anglická slanina
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 hrst Šalvěj čerstvá
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 326 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 284 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 116 mg
  • Draslík 572.9 mg
  • Vláknina 1612 mg
  • Vitamín A 1612 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Podkovy nakrájené z očištěného kapra osolíme, proložíme čerstvou šalvějí a necháme nejméně 2 hodiny odležet.

  • 2

    Potom maso vložíme do olejem vymazané remosky, proložíme plátky anglické slaniny a pečeme doměkka. Během pečení můžeme maso mírně podlít trochou vody.

Komentáře k receptu