Chutný domácí chléb
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 329 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 3 g
- Sodík 15 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 143 mg
- Vláknina 1680 mg
- Vitamín A 1680 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme hladkou mouku se solí, kmínem a droždím. Přilijeme vlažnou vodu a promícháme. Mísu přikryjeme fólií a těsto necháme kynout 12-18 hodin.
-
2
Vykynuté těsto na pomoučněné desce několikrát přeložíme přes sebe, posypeme moukou a necháme chvíli odpočinout.
-
3
Potom z těsta vytvarujeme bochník, který necháme 1 hodinu kynout.
-
4
Troubu rozehřejeme na 200 stupňů Celsia a necháme v ní rozpálit litinový hrnec. Bochník dáme do hrnce a přiklopíme. Chléb pečeme 30 minut, potom odstraníme poklici a pečeme ještě 20 minut.
-
5
Hrnec s pečeným chlebem vyjmeme na podložku, chléb necháme trochu vychladnout a vyklopíme.