Dančí kýta na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Pepř černý celý
  • 0.5 kávová lžička Nové koření
  • 1 kávová lžička Divočina
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 6 stroužek Česnek
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 1 dl Olej rostlinný
  • 5 dkg Slanina vepřová
  • 1 kg Dančí maso
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 637 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 895 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 221 mg
  • Draslík 1088.6 mg
  • Vláknina 3157.5 mg
  • Vitamín A 3157.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné maso prošpikujeme proužky slaniny a česneku, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem.

  • 2

    Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a maso opečeme ze všech stran.

  • 3

    Podlijeme vývarem, okořeníme a dusíme do měkka.

  • 4

    Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou, provaříme a dochutíme.

Komentáře k receptu