Dančí kýta na česneku
Suroviny
- 1 kávová lžička Pepř černý celý
- 0.5 kávová lžička Nové koření
- 1 kávová lžička Divočina
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 6 stroužek Česnek
- 1 l Hovězí vývar základní
- 1 dl Olej rostlinný
- 5 dkg Slanina vepřová
- 1 kg Dančí maso
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 637 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 37 g
- Sodík 895 mg
- Bílkoviny 65 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 221 mg
- Draslík 1088.6 mg
- Vláknina 3157.5 mg
- Vitamín A 3157.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné maso prošpikujeme proužky slaniny a česneku, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem.
-
2
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a maso opečeme ze všech stran.
-
3
Podlijeme vývarem, okořeníme a dusíme do měkka.
-
4
Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou, provaříme a dochutíme.