Broskvový dezert s galaretkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1178 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 125 g
- Sodík 0 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 0.2 mg
- Vláknina 0.5 mg
- Vitamín A 0.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 11.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
těsto-2 vejce,80g krystalového cukru,80g hladké mouky,2 lžíce oleje.
-
3
náplň- 500 g bílého jogurtu, 400 g zakysané smetany, 2 sáčky vanilkového cukru, 1 sáček jahodové galaretky.
-
5
na povrch-kompotované broskve,želatina.
-
7
Bílky s cukrem ušleháme dotuha, vešleháme žloutky, olej a nakonec vařečkou zlehka vmícháme mouku. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy.Upečeme a necháme vychladnout.
-
11
250 ml vody přivedeme k varu. Odstavíme, vsypeme galaretku a mícháme do úplného rozpuštění. Necháme vychladnout.
-
15
Smícháme jogurt, smetanu a vanilkový cukr. Do této hmoty po částech vmícháme studenou galaretku a nalijeme do dortové formy na upečený vychladlý piškot. Dáme na několik hodin do ledničky ztuhnout.
-
19
Podle návodu připravíme želatinu. Necháme vychladnout.
-
23
Broskve scedíme, nakrájíme a rozložíme na ztuhlý jogurt. Zalijeme vychladlou želatinou a necháme v ledničce pořádně ztuhnout.