Rychlá roláda s pudinkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 80 g Cukr krupice
  • 100 g Mouka polohrubá
  • 400 ml Mléko plnotučné
  • 1 ks Cukr krystal
  • 1 ks Cukr moučka
  • 1 ks Vanilkový cukr
  • 1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
  • 5 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 150 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 78 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 126.7 mg
  • Draslík 50.6 mg
  • Vláknina 800 mg
  • Vitamín A 800 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 248.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, pak vmícháme mouku a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do předehřáté trouby na cca 10 minut - dorůžova. Pozor, nesmíme vysušit, aby se při rolování nedrobila. Během pečení si uvaříme pudink dle návodu.

  • 5

    Hotovou roládu vyndáme z trouby, opatrně z ní sejmeme pečící papír a potřeme horkým pudinkem. Nenecháváme vychladnout ani roládu, ani pudink. Po natření zarolujeme, necháme vychladnout, aby pudink zatuhl, pak pocukrujeme moučkovým

Komentáře k receptu