Mandlové linecké kroužky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 508 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 27 g
- Sodík 49 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 88.1 mg
- Draslík 200.1 mg
- Vláknina 7004 mg
- Vitamín A 7004 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 6.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z uvedených surovin vypracujeme vláčné těsto a to necháme minimálně 30 minut odpočinout v chladničce. Pak je na pomoučněném vále rozdělíme na dva přibližně stejné díly a ty postupně vyválíme do silnější tyčky.
-
2
Tyčky nožem nakrájíme na stejné kousky, každý rozválíme a konec spojíme - vytvoříme kroužky.
-
3
Ty opatrně narovnáme na tukem vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlemi.
-
4
Ve středně horké troubě upečeme dorůžova.