Závin s cibulí a pivním sýrem II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 793 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 48 g
- Sodík 57 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 7.6 mg
- Draslík 176 mg
- Vláknina 6252 mg
- Vitamín A 6252 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.9 mg
- Vitamín E 10.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z mouky, změklé hery a tvarohu vypracujeme na válu hladké těsto a necháme je asi 20 minut odpočinout v chladničce. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké plátky, obalíme v mouce a osmahneme na oleji, pivní sýr nakrájíme na špalíčky.
-
2
Těsto rozdělíme na poloviny a postupně je zpracujeme. Jednu polovinu těsta rozválíme na pomoučněném vále na plát vysoký asi 3 mm a středem na něj rozložíme polovinu osmažené cibule.
-
3
Na ní rozložíme polovinu špalíčků sýra, opatrně svineme závin a přendáme jej na vymazaný plech. Stejně zpracujeme i druhou polovinu, cibule a sýra.
-
4
Druhý závin položíme vedle prvního na stejný plech, oba potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme kmínem a ve středně horké troubě upečeme dorůžova.