Závin s cibulí a pivním sýrem II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 793 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 57 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 7.6 mg
  • Draslík 176 mg
  • Vláknina 6252 mg
  • Vitamín A 6252 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 10.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky, změklé hery a tvarohu vypracujeme na válu hladké těsto a necháme je asi 20 minut odpočinout v chladničce. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké plátky, obalíme v mouce a osmahneme na oleji, pivní sýr nakrájíme na špalíčky.

  • 2

    Těsto rozdělíme na poloviny a postupně je zpracujeme. Jednu polovinu těsta rozválíme na pomoučněném vále na plát vysoký asi 3 mm a středem na něj rozložíme polovinu osmažené cibule.

  • 3

    Na ní rozložíme polovinu špalíčků sýra, opatrně svineme závin a přendáme jej na vymazaný plech. Stejně zpracujeme i druhou polovinu, cibule a sýra.

  • 4

    Druhý závin položíme vedle prvního na stejný plech, oba potřeme rozšlehaným žloutkem, posypeme kmínem a ve středně horké troubě upečeme dorůžova.

Komentáře k receptu