Kuře na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Celer bulvový
  • 1200 g Kuře
  • 250 ml Smetana
  • 1 ks Mrkev
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Petržel
  • 2 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 1 polévková lžíce Máslo
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 764 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 246 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 225 mg
  • Draslík 660.4 mg
  • Vláknina 1534 mg
  • Vitamín A 1534 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře uvaříme do měkka s rozkrájenou zeleninou a se solí tak, aby nebylo mnoho vývaru. Zeleninu propasírujeme, vývar zahustíme sladkou smetanou, v níž jsme rozmíchali hladkou mouku.

  • 2

    Chvíli povaříme, přidáme kousek másla pro zjemnění a ochutíme nasekanou petrželovou natí.

  • 3

    Kuře naporcujeme, částečně vykostíme a dáme ohřát do upravené smetanové omáčky.

Komentáře k receptu