Babiččino pochutnání

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 g Hera
  • 20 g Droždí
  • 300 g Vepřové škvarky
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 hrst Mouka pšeničná hrubá
  • 5 polévková lžíce Tuk
  • 1 polévková lžíce Kmín celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1654 kcal
  • Sacharidy 127 g
  • Tuky 93 g
  • Sodík 121 mg
  • Bílkoviny 77 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 275.2 mg
  • Draslík 102.8 mg
  • Vláknina 3428.5 mg
  • Vitamín A 3428.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 13.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse promneme prosetou hladkou mouku se změklou herou, přidáme rozdrobené droždí a žloutky, rozmíchané v mléce. Vypracujeme vláčné těsto, které na pomoučněném vále rozdělíme na 6 stejných kousků.

  • 2

    Každý postupně rozválíme na kruhový plát vysoký asi 0,5 cm, ten rádýlkem nakrájíme na 8 dílků a posypeme osolenými škvarečky. Každý dílek pak stočíme od širšího konce o tvaru rohlíku.

  • 3

    Rohlíky opatrně narovnáme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a ve středně horké troubě upečeme dorůžova.

Komentáře k receptu