Babiččino pochutnání
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1654 kcal
- Sacharidy 127 g
- Tuky 93 g
- Sodík 121 mg
- Bílkoviny 77 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 275.2 mg
- Draslík 102.8 mg
- Vláknina 3428.5 mg
- Vitamín A 3428.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 13.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse promneme prosetou hladkou mouku se změklou herou, přidáme rozdrobené droždí a žloutky, rozmíchané v mléce. Vypracujeme vláčné těsto, které na pomoučněném vále rozdělíme na 6 stejných kousků.
-
2
Každý postupně rozválíme na kruhový plát vysoký asi 0,5 cm, ten rádýlkem nakrájíme na 8 dílků a posypeme osolenými škvarečky. Každý dílek pak stočíme od širšího konce o tvaru rohlíku.
-
3
Rohlíky opatrně narovnáme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem a ve středně horké troubě upečeme dorůžova.