Rohlíčky sypané sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 20 g Droždí
  • 250 g Sýr Parmezán
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Mouka pšeničná hrubá
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 0.5 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 5 polévková lžíce Tuk
  • 2 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1119 kcal
  • Sacharidy 129 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 1079 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 196.4 mg
  • Draslík 96.4 mg
  • Vláknina 2016 mg
  • Vitamín A 2016 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mléce s 1 lžící mouky, droždím a cukrem necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme na vál, promneme se sádlem a solí, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto.

  • 2

    To rozdělíme na poloviny a ty postupně zpracujeme: polovinu těsta na pomoučněném vále rozválíme na kruhový plát vysoký asi 0,5 cm a ostrým nožem jej nakrájíme jako dort na 8 stejných dílků.

  • 3

    Každý směrem do středu svineme do tvaru rohlíčku, opatrně přendáme na vymazaný plech a necháme asi 20 minut kynout.

  • 4

    Před pečením rohlíčky potřeme rozšlehaným vejcem posypeme sýrem a ve středně horké troubě upečeme dorůžova.

Komentáře k receptu