Šátečky se zeleninou s sýrem II
Suroviny
- 250 g Sýr Parmezán
- 400 g Listové těsto
- 3 ks Rajčata
- 3 ks Paprika
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Mouka pšeničná hrubá
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Tymián
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 5 polévková lžíce Tuk
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1101 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 73 g
- Sodík 1063 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 157.6 mg
- Draslík 264.7 mg
- Vláknina 7389.8 mg
- Vitamín A 7389.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
2
Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kousky nakrájená rajčata a papriky, krátce podusíme ve vlastní šťávě, vmícháme sůl a koření, zahustíme moukou a nakonec vmícháme sýr.
-
3
Těsto na pomoučněném vále rozválíme na plát vysoký asi 0,5 cm a rozkrájíme na čtverce straně cca 10 cm. Do středu každého čtverce dáme lžíci vychladlé směsi a dva protilehlé rohy těsta přehneme tak, aby vznikl trojcípý šáteček s náplní uvnitř.
-
4
Okraje pečlivě smáčkneme k sobě, přendáme na vymazaný plech, všechny šátečky potřeme rozšlehaným vejcem a ve střeně horké troubě upečeme.