Katovy špalky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Bůček
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 400 ml Voda pitná
  • 1 ks Cibule
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 5 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 2 polévková lžíce Paprika
  • 1 polévková lžíce Chilli koření mleté
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 43 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 207 mg
  • Vláknina 1929.8 mg
  • Vitamín A 1929.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bůček nakrájíme na špalíčky, osolíme a opepříme.

  • 2

    Do pekáčku poklademe bůček a přidáme nasekaný česnek, protlak, sladkou papriku, nakrájené žampiony a cibuli nakrájenou na kostičky.

  • 3

    Vše promícháme aby bylo maso celou směsí dobře obalené.

  • 4

    Takto připravené maso posypeme chilli kořením a zalijeme vodou.

  • 5

    Přikryjeme poklicí a pečeme zhruba hodinu.

  • 6

    Pak poklici odstraníme a pečeme půl hodiny.

  • 7

    Upečený bůček vyndáme a šťávu zahustíme lžící hladká mouky rozmíchané v hrnku vody.

Komentáře k receptu