Langoše II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 411 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 206 g
- Sodík 6 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 5.8 mg
- Draslík 0 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy prosejeme mouku, rozdrobíme droždí, přidáme cukr a 2 lžíce vlažného mléka. Rozmícháme a přikryjeme a když kvásek uprostřed těsta vykyne, přidáme rozehřátý tuk, sůl, žloutky a zbytkem vlažného mléka zaděláme vláčné těsto. Poprášíme je moukou, přikryjeme a necháme vykynout na teplém místě.
-
2
Vykynuté těsto přendáme na vál a rozkrájíme na stejně velké kousky. Z každého utvoříme placku o průměru asi 15 cm, která má těsto uprostřed slabé, po obvodu však silnější. Placky klademe do horkého sádla a po obou stranách dozlatova usmažíme.
-
3
Na závěr posypeme sýrem.