Langoše II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 400 g Mouka pšeničná hladká
  • 30 g Droždí
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Tuk
  • 2 polévková lžíce sádlo
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 411 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 206 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 5.8 mg
  • Draslík 0 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy prosejeme mouku, rozdrobíme droždí, přidáme cukr a 2 lžíce vlažného mléka. Rozmícháme a přikryjeme a když kvásek uprostřed těsta vykyne, přidáme rozehřátý tuk, sůl, žloutky a zbytkem vlažného mléka zaděláme vláčné těsto. Poprášíme je moukou, přikryjeme a necháme vykynout na teplém místě.

  • 2

    Vykynuté těsto přendáme na vál a rozkrájíme na stejně velké kousky. Z každého utvoříme placku o průměru asi 15 cm, která má těsto uprostřed slabé, po obvodu však silnější. Placky klademe do horkého sádla a po obou stranách dozlatova usmažíme.

  • 3

    Na závěr posypeme sýrem.

Komentáře k receptu