Domácí paštika z vepřových jater
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 10 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 36.5 mg
- Vláknina 850 mg
- Vitamín A 850 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hřbetní sádlo nakrájíme na menší kostky a za častého míchání částečně rozškvaříme. poté přidáme nakrájenou cibuli a ještě chvíli orestujeme.
-
2
Cibule ale nesmí zhnědnout.!
-
3
Pak přidáme na menší kousky nakrájená vepřová játra, prolisovaný nebo jemně nastrouhaný česnek.
-
4
Opepříme,můžeme přidat malinko drceného kmínu, vše ještě krátce orestujeme a zalijeme zhruba 1 dl vody.
-
5
Hrnec přiklopíme pokličkou a necháme zhruba 20 minut dusit.
-
6
Ke konci pokličku odklopíme a tekutinu zredukujeme - necháme ji odpařit. Odstavíme.
-
7
Přidáme sůl, malinko majoránky a ponorným mixérem rozmixujeme do hladké nebo jemné hmoty.
-
8
Směs ještě ochutnáme a případně dosolíme. Dáme do vhodné nádoby s víkem a vložíme ztuhnout do ledničky.
-
9
Pokud nechceme, aby nám sádlo vystoupilo na povrch, tak po dobu tuhnutí asi 2x hmotu promícháme.
-
10
Podáváme s chlebem.