Fazolky s telecím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Telecí kýta
  • 800 g Fazolky blanšírované
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Petržel - nať
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 366 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 96 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 97.5 mg
  • Draslík 772.3 mg
  • Vláknina 3910.3 mg
  • Vitamín A 3910.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.8 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso pokrájené na kostky zprudka orestujeme na troše oleje.

  • 2

    Na zbylém oleji osmahneme cibulku, až zesklovatí, podlijeme rajčatovou šťávou nebo přidáme nasekaná, slupek zbavená rajčata. Přidáme maso, podlijeme vodou a přidáme čerstvé fazolky. Po 20 minutách přidáme bramborové kostky a na plátky nakrájený česnek, pepř a sůl. Vše dusíme ze tři čtvrtin ponořené ve vodě a ne zcela zakryté poklicí. Nakonec přidáme petrželku.

Komentáře k receptu