Fazolky s telecím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 366 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 17 g
- Sodík 96 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 97.5 mg
- Draslík 772.3 mg
- Vláknina 3910.3 mg
- Vitamín A 3910.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.8 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso pokrájené na kostky zprudka orestujeme na troše oleje.
-
2
Na zbylém oleji osmahneme cibulku, až zesklovatí, podlijeme rajčatovou šťávou nebo přidáme nasekaná, slupek zbavená rajčata. Přidáme maso, podlijeme vodou a přidáme čerstvé fazolky. Po 20 minutách přidáme bramborové kostky a na plátky nakrájený česnek, pepř a sůl. Vše dusíme ze tři čtvrtin ponořené ve vodě a ne zcela zakryté poklicí. Nakonec přidáme petrželku.