Čokoládový perník bez lepku
Suroviny
- 500 g Mouka bezlepková
- 50 g Mandle mleté
- 120 g Cukr krupice
- 50 g Margarín
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Koření perníkové
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Káva instantní
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Banány
- 1 ks Kokos sušený
- 2 polévková lžíce Kakao - prášek
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 164 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 4 g
- Sodík 18 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 128.6 mg
- Vláknina 1317.8 mg
- Vitamín A 1317.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ze všech surovin zaděláme ne příliš řídké těsto, které rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme při 160 °C asi 25 minut. Mezitím v rendlíku rozpustíme všechny suroviny na polevu a necháme krátce povařit.
-
2
Ještě teplý perník propícháme vidličkou a polijeme teplou polevou tak, aby se vpila do těsta. Necháme vsáknout a než zbytek polevy zatuhne, posypeme strouhaným kokosem.