Rychlé domácí lečo
Suroviny
- 300 g Zeleninové lečo
- 1 kávová lžička Paprika sladká
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Špekáčky
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 0.5 hrnek Houby sušené
- 1 polévková lžíce Majoránka
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 1 polévková lžíce Vepřové sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 359 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 32 g
- Sodík 43 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 248.6 mg
- Vláknina 2507.5 mg
- Vitamín A 2507.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na sádle opečeme cibulku a na půlkolečka nakrájené špekáčky, přidáme houby, mletou papriku a po chvilce zmrazené nebo naložené domácí lečo z rajčat a paprik. Osolíme, opepříme a zahustíme vejcem.
-
2
Nakonec přidáme rajský protlak a majoránku a ještě chvíli prohřejeme.