Karobová buchta s tvarohem
Suroviny
- 1 ks Mouka pšeničná celozrnná
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Vanilkový cukr
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks tvarohy
- 1 ks Vanilkový cukr
- 1 ks Vanilkový cukr
- 2 ks vejce
- 1 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 hrnek Cukr krupice
- 1 hrnek Mléko polotučné
- 0.75 hrnek Olej slunečnicový
- 1 hrnek mléka
- 0.75 hrnek Cukr krupice
- 4 polévková lžíce Karob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 545 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 21 g
- Sodík 12 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 33.2 mg
- Draslík 117 mg
- Vláknina 14874.6 mg
- Vitamín A 14874.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 7.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zpracujeme suroviny na tvarohovou a kakaovou část zvlášť, z té kakaové si necháme menší část stranou (přijde nahoru).
-
2
Doporučuji jako první zamíchat tvarohovou náplň - aby trochu odstála než jí budeme lít na karobové těsto.
-
4
Do vymazaného a vysypaného plechu nalijeme větší část kakaového těsta, na ní opatrně nalijeme tvarohovou část (někdo leje přes lžíci) a navrch pocákáme zbytek kakaového těsta. Pečeme cca 40-45 min při 150 na horkovzduch. Stupně a délku pečení musíme přizpůsobit vlastní troubě a funkci na kterou buchtu pečeme.
-
5