Spaghetti alla puttanesca II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1910 kcal
- Sacharidy 124 g
- Tuky 144 g
- Sodík 87 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 1.7 mg
- Draslík 330.2 mg
- Vláknina 11275 mg
- Vitamín A 11275 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
■ dejte osmahnout oloupaný a rozmáčknutý česnek a nakrájenou chilli papričku na olivovém oleji (cca 4 lžíce)
-
2
■ přidejte ančovičky a smažte je dokud se na pánvi nerozpustí
-
3
■ potom přidejte odpeckované olivy nakrájené na plátky a kapary
-
4
■ zalijte rajčatovým protlakem (čerstvými rajčaty), přikryjte pokličkou a nechte bublat na mírném ohni
-
5
■ dejte vařit vodu na těstoviny, osolte jí (nejlépe hrubou mořskou solí)
-
6
■ do vroucí vody dejte těstoviny
-
7
■ pokud vám omáčka začne vysychat, můžete čas od času přidat trochu vody z těstovin
-
8
■ omáčku případně dochuťte solí a pepřem
-
9
■ hotové těstoviny „al dente“ (na skus) zceďte a smíchejte s omáčkou
-
10
■ podávejte posypané sýrem (kdo má rád) a třeba s nějakým moc dobrým bílým vínem
-
12
TIP: Kdo bude chtít přidat petrželku, tak počkejte až úplně nakonec a vmíchejte ji do hotové směsi s těstovinami.