Pampeliškový med

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Pampeliška květ
  • 2 ks Pomeranč
  • 1 ks Citrony
  • 0.25 l Voda pitná
  • 1 kg Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 995 kcal
  • Sacharidy 257 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 44 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 257 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 41.3 mg
  • Vláknina 5986.4 mg
  • Vitamín A 5986.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pampeliškové květy přelijeme vařicí vodou.

  • 2

    Přidáme rozkrájený pomeranč i s kůrou, nakrájený citrón a povaříme.

  • 3

    Po povaření necháme 24 hodin stát.

  • 4

    Potom scedíme, přidáme 1 kg cukru a svaříme do hustoty sirupu.

  • 5

    Ještě horký med nalijeme do čistých sklenic, uzavřeme víčky a otočíme dnem vzhůru.

Komentáře k receptu