Cuketová nádivka II
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Cuketa
- 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 5 ks Vejce slepičí
- 6 stroužek Česnek
- 1 dl Olej rostlinný
- 20 dkg Mouka polohrubá
- 20 dkg Salám měkký
- 15 dkg Vepřový bok uzený
- 25 dkg Sýr Eidam cihla 40%
- 1 polévková lžíce Majoránka
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 625 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 44 g
- Sodík 810 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 265 mg
- Draslík 442.7 mg
- Vláknina 3406.5 mg
- Vitamín A 3406.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cuketu oloupeme, vydlabeme semena a nastrouháme na hrubším struhadle. Dále nastrouháme cibuli, salám a sýr a směs promícháme. Přidáme nakrájené uzené maso, prolisovaný česnek, žloutky, olej, mouku s práškem do pečiva, osolíme, opepříme, přidáme majoránku a opět promícháme. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
-
2
Na sádlem vymazaný a strouhankou vysypaný plech směs nalijeme a urovnáme. Pečeme asi 40 minut při teplotě 180°C.