Jemná švestková čokoláda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1226 kcal
- Sacharidy 294 g
- Tuky 3 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 130 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 3 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Švestky omyjeme, vypeckujeme a rozmixujeme, nebo je umeleme v mlýnku na maso.
-
2
Vzniklou kaši přelijeme do hrnce a přisypeme krupicový cukr. Švestky rozváříme 20-30 minut. Směs necháme částečně vychladnout a propasírujeme. Potom přidáme kakao, vanilkový a skořicový cukr a uložíme na 24 hodin do lednice.
-
3
Druhý den opět asi 20 minut povaříme. Nakonec přidáme rum, směs promícháme a plníme do čistých sklenic. Sklenice uzavřeme víčkem a asi na 5 minut otočíme dnem vzhůru.