Prokládaný bramborák

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 plátek Vepřová krkovička
  • 70 dkg Mouka polohrubá
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 793 kcal
  • Sacharidy 160 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 68 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 160 g
  • Cholesterol 123.6 mg
  • Draslík 1262.8 mg
  • Vláknina 25542.2 mg
  • Vitamín A 25542.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso 1 den dopředu naklepeme, osolíme, opepříme, dáme na něj majoránku a necháme uležet.

  • 2

    Ze strouhaných syrových brambor, vajec, prolisovaného česneku a mouky uděláme těsto.

  • 3

    Na pánev dáme vrstvu bramborového těsta, pak položíme maso a přikryjeme další vrstvou bramborového těsta.

  • 4

    Vrstev může být libovolný počet.

  • 5

    Pečeme asi 60 – 100 minut v troubě vyhřáté na 200°C.

Komentáře k receptu