Lehký ovocní dortík - jahody a broskev
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 96 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 3 g
- Sodík 0 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 87.8 mg
- Vláknina 1410 mg
- Vitamín A 1410 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve jahody a broskve a necháme okapat.
-
2
Ušleháme šlehačku, přidáme tvaroh a cukr a smícháme. Na talíř si začneme vykládat kolečko z piškotů, které potřeme tvarohem a do tvarohu vložíme na přeskáčku jahodu. Tak pokračujeme, dokud nebude dortík vysoký jako výška jedné broskve. Každou broskev nakrájíme na úzké srpečky a obkládáme okolo piškotů. Aby tvar držel, je dobré dortík svázat. (Já jsem použila provázek, který jsem spletla do copu.) Navrh připravíme želatinu z jahodového nálevu a doprostřed umístíme jahodu.
-
3
Necháváme vychladit a podáváme druhý den.