Krém z bílé čokolády

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Jahody zahradní
  • 150 g Čokoláda bílá
  • 500 ml Smetana ke šlehání
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 655 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 76 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 130.5 mg
  • Draslík 264.1 mg
  • Vláknina 4540 mg
  • Vitamín A 4540 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozšleháme vejce, přilijeme vychladlou rozpuštěnou čokoládu a hmotu důkladně prošleháme.

  • 2

    Postupně vetřeme ušlehanou smetanu.

  • 3

    Omyté jahody nakrájíme na plátky, smícháme s medem a citronovou šťávou z jednoho citronu a ozdobíme jimi krém ve sklenicích nebo pohárech.

Komentáře k receptu