Šlehačková omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 6 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 150 ml Víno bílé
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 158 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 682 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 41.3 mg
  • Draslík 53.9 mg
  • Vláknina 132.5 mg
  • Vitamín A 132.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kastrůlku vlijeme vývar, víno a necháme projít varem, abychom z tekutiny odstranili alkohol.

  • 2

    Odstavíme z ohně, smetanu vyšleháme a přimícháme do kastrůlku. Osolíme, opepříme a ihned podáváme.

  • 3

    Omáčka je vhodná k telecímu masu.

Komentáře k receptu