Ořechová omáčka se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 486 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 49 g
- Sodík 428 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 324.9 mg
- Vláknina 6565 mg
- Vitamín A 6565 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.3 mg
- Vitamín E 5.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata scedíme, trochu pokrájíme, feferonku rozkrojíme, zbavíme semínek a zbytek posekáme najemno, česnek prolisujeme.
-
2
V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, přidáme rajčata, česnek, feferonku, mleté mandle, mleté ořechy a dusíme doměkka. Odstavíme, ochutíme solí, pepřem, octem a přimícháme zbytek oleje.
-
3
Omáčku podáváme k rybám.